Sådan plejer du din cashmere

Cashmere er et af de blødeste materialer du kan forkæle din krop med. Hos life-is er alle vores produkter produceret af Superior Cashmere, som med den rette pleje kan holde mange år frem. 
   
I modsætning til andre uld eller strikkede tøj mister vores cashmere ikke sin blødhed eller luksuriøse fornemmelse, hvilket gør dem til perfekte investeringsstykker.
  
Cashmere er dog et stof, som skal håndteres meget forsigtigt. Du kan ikke bare smide din nye cashmere cardigan i vaskemaskinen med andet tøj. Det er nødvendigt at behandle det meget specielt. Denne pleje er dog umagen værd - din cashmere vil se ud som ny selv efter mange år. 
  
   
1. Cashmere er selvrensende
Cashmere er ¨selvrensende¨, hvilket betyder at lugt hurtigt forsvinder fra garnet. Du behøver derfor ikke at vaske dit cashmere tøj så ofte. Prøv i stedet at hænge cashmere ud i den friske luft. Det skåner både cashmeren og miljøet.
  
  
2. Vælg en god flydende uld/silke sæbe 
Når du vælger at vaske din cashmere er det vigtigt at bruge vaskemiddel beregnet til uld/silke, for ikke at affedte hårfibrene. Det sikrer at dine produkter holder længere og bevarer sin blødhed. Hos Life-is anbefaler vi Humdakin Wool & Cashmere vaskemiddel. Denne sæbe er allergivenlig og lugtfri, og er derfor skånsom for både din hud og dit tøj.
  
 
3. Regler for maskinvask
Alle produkter fra life-is.dk er produceret i god tætstrikket kvalitet og kan derfor sagtens vaskes i maskinen på uldvask-programmet på 30 grader. Det er faktisk mere skånsomt for cashmere at blive vasket i maskinen, da det sikrer den korrekte temperatur. Maskinen kan tilmed bedre skylle sæben ud, end man kan i hånden. 
Du kan med fordel komme din cashmere i en vaskepose, for at opnå de bedste resultater. 
   
   
4. Sådan tørrer du Cashmere
Hæng aldrig våd eller fugtig cashmere på en bøjle, da dette vil resulterer i at den trækkes ud af facon. Den våde cashmere lægges i stedet til tørre fladt på et håndklæde. Tør din Cashmere væk fra direkte sollys, da den vil bleges.
  
   
5. Opbevaring af cashmere
Når cashmere hænger på bøjle i længere tid strækkes den ud af facon. Vi anbefaler derfor at du opbevarer din cashmere liggende (fladt) i dit skab.
For at undgå møl, kan du lægge nogle cedertræskugler ved.
   
                                                 
6. Fnuller
En ny cashmere bluse kan i starten afgive lidt overskudsfibre, men dette vil aftage betydeligt med tiden. Life Is Cashmere benytter kun Superior Cashmere i klasse 1. De lange hårfibre sikrer at cashmeren ”nuldre” minimalt. Jo længere hår – jo mindre fnuller.

Vi anbefaler at bruge vores tekstil shaver som er perfekt til at fjerne fnuller fra cashmere (og andre typer strik). Det ekstra store shaverhoved og den kraftige motor, gør at den er ekstra effektiv.
Det bedste resultat opnås, hvis du lægger tøjet på et plant underlag og langsomt fører shaveren hen over det område, hvor du ønsker at fjerne ¨nuller¨.
Brug aldrig shaveren, når du har blusen på.